Ligging

Camping Bijela Uvala ligt aan de westelijke oever van het prachtige schiereiland van Istrië in Plava Laguna. De Kroatische regio staat bekend om haar diverse landschap. Aan een kant wordt camping omgeven door prachtige weelderige heuvels en aan de andere kant ruisende de golfen in een helder blauwe baai van de Adriatische zee. Bossen zijn er ook genoeg. Deze elementen zorgen voor een prachtige kustlijn dat op zich al een bijzondere bezienswaardigheid is. In het water nabij de Adriatische kust liggen bijna 2000 eilandjes waarvan 70 vandaag de dag nog bewoond zijn. Ook de bouwstijlen van Istrië zijn zeer divers. Dit komt omdat het schiereiland door de eeuwen heen door verschillende bevolkingen is bezet. Zo vindt men hier overblijfselen uit de prehistorie, ruïnes uit de Romeinse tijd en monumenten uit de renaissance.

Een tropisch zwemparadijs

Caming Bijela UvalaCamping Bijela Uvala ligt in een baai aan de Adriatische zee omgeven door andere prachtige baaien, lagunes en stranden. In de baai bij de camping vindt u koraalriffen die u tijdens het snorkelen kunt ontdekken. De bossen van Istrië staan bekend om de hoeveelheid truffel er elk jaar worden. In oktober is het pas echt gekkenhuis, dan is het namelijk truffelseizoen. Truffel wordt dan opgespoord met de hulp van speciaal getrainde varkens. Bijzonder is dat hier ook de zeldzame witte truffel wordt gevonden. Ook wordt er veel wijn verbouwd in Istrië. Vergeet dan ook zeker niet een wijngaard te bezoeken tijdens uw vakantie!

Eeuwen oude dorpjes

Uitzicht van de oude stad porec in Istrië, KroatiëNaast Op steenworp afstand van de camping ligt het vissersdorpje Porec die u vanaf de camping makkelijk met een taxiboot kunt bereiken. Dit plaatjes is doorspekt met leuke terrasjes, winkeltjes en een indrukwekkende geschiedenis. Het romantische Rovinj ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van de camping. Dit plaatjes heeft door de tijd heen veel schilders mogen ontvangen wiens kunstwerken in een leuk museum te bewonderen zijn. Het historische Pula wordt al meer dan 80.000 jaar door verschillende bevolkingsgroepen bewoond. De absolute parel van Pula is het Romeinse Amfitheater dat tegenwoordig toegankelijk voor toeristen.