Omgeving

Camping Bijela Uvala is gelegen in een prachtig en divers natuur gebied. Overal waar u kijkt ziet u een andere stukje natuur. Ten westen wordt de camping omgeven door helder blauw water dat grenst een rots strand dat wordt omheint door een groen bos. De camping ligt in een baai dat wordt omgeven door andere baaien lagunes en kiezelstranden. Niet alleen is de natuur van Istrië prachtig, ook de schitterende historische steden zijn benoemingswaardig. Op vijf kilometer afstand van Camping Bijela Uvala ligt het idyllische vissersstadje Porec. Monumenten van een rijk en welvarend verleden zijn overal in deze haven stad terug te vinden. Loop tijdens een wandeling door deze kleurrijke stad even bij de Romaanse Euphrasiusbasiliek binnen, struin over het Maraforplein en geniet van een glaasje ‘rakija’ op een terras langs het water.

Romantisch Rovinj

Een prachtig uitzicht over het historische stadje rovinjEen stukje verder ligt het romantische havenstadje Rovinj. In het verleden is dit plaatjes in handen geweest van de Venetianen dit heeft ervoor gezorgd dat u overal in Rovinj renaissance sporen tegenkomt.  Het historische centrum bereikt u door onder de barokke Balbi poort door te lopen. Eenmaal aangekomen wordt u geconfronteerd met een netwerk van eeuwen oude smalle straatjes, leuke winkeltjes en gezellige barretjes. Vervolg de weg bergopwaarts naar het indrukwekkende 18e -eeuwse St. Eufemija kerk. Met haar 62 meter hoge klokkentoren is dit de grootste kerk van Istrië. U heeft hier de mogelijkheid om de toren te beklimmen. Eenmaal aangekomen kunt u genieten van prachtige vergezichten van Rovinj en haar omgeving.

Historische Pula

Het Romeinse amphitheater in het centrum van Pula KroatiëOp ongeveer 50 kilometer afstand van Camping Bijela Uvala ligt het indrukwekkend Pula. Net als Rovinj zijn er in Pula vele sporen van een Italiaans verleden terug te vinden. Het hoogtepunt van Pula is het eeuwen oude Romeinse Amphitheater. Het theater dient vandaag de dag als achtergrond voor een groot aantal festivals, concerten en opera’s. De tempel van Augustus is zeker ook een bezoekjes waard. De Romeinse tempel zou in 2 v. Chr. Gebouwd zijn. Na een dagje cultuur snuiven kunt u heerlijk bijkomen op een van de talloze gezellige terrasjes in het centrum van Pula.